Limes Park

 

DCIM100MEDIADJI_0338.JPG

Limes park predstavlja novi pristup kongresnom turizmu i letnjim otvorenim školama. Stvoren je u autentičnom okruženju arheološkog parka Viminacium. Čini ga rimski vojni logor, sačinjen kao replika logora pronađenog na lokalitetu Viminacium, visinski poligon sa konopcima, specijalni poligon sa preprekama za obuku rimskih legionara, kao i radioničarski – školski prostor pogodan za izvođenje svih vrsta prezentacija, predavanja, obuka i radionica iz različitih oblasti.

Cilj je da se posetiocima, naučnim radnicima i profesionalcima svih uzrasta omogući autentičan doživljaj kroz smeštaj u barakama rimskih legionara, u šestokrevetnim sobama koje su opremljene modernim kupatilima, neophodnim za funkcionisanje u savremenom životu.

Programski koncept je osmišljen tako da se na najbolji i najzanimljiviji način posetiocima prikaže svakodnevni život rimskih legionara i da se oseti duh Rimskog carstva.

Pored atraktivnog visinskog avantura parka, ovaj kamp će krasiti i jedinstveni legionarski poligon sa preprekama koji predstavlja posebnu atrakciju i izazov za sve uzraste, bez obzira na nivo fizičke spremnosti i kondicije.

DSC_0262

Prostor letnjeg kampa “Viminacium avantura” je multifunkcionalni prostor jednako atraktivan za đake svih osnovnih i srednjih škola, kao i drugih gostiju iz celog sveta koji žele nešto više i spremni su da se upuste u avanturu upoznavanja Rimskog carstva iz jedne potpuno nove, neobične i zanimljive perspektive.

Jedinstven po svom konceptu, kao već dokazano dobar spoj naučnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti, kampus će biti izuzetno atraktivan za sve druge ciljne grupe, svih uzrasta i interesovanja.


Restoran


Sobe