Avantura park

Avantura park se sastoji iz dva segmenta sa koncepcijski različitim funkcijama:

    • Poligon sa 15 različitih prepreka
    • Visinski ili adrenalinski park sa ziplajnom

Aktuelni cenovnik

AVANTURA KOMPLET  
Deca do 15 god

(uslov je da su deca iznad 120 cm visine)

600 RSD
Odrasli i deca od 15 godina

(uslov je do 125 kg težine)

900 RSD
   
AVANTURA POLIGON  
Deca do 15 god

(uslov je da su deca iznad 120 cm visine)

400 RSD
Odrasli i deca od 15 godina

(uslov je do 125 kg težine)

500 RSD
   
AVANTURA ADRENALINSKI PARK  
Deca do 15 god

(uslov je da su deca iznad 120 cm visine)

500 RSD
Odrasli i deca od 15 godina

(uslov je do 125 kg težine)

700 RSD
   
Porodični popust 20%
Grupni popust (10+) 30%

 

Poligon

Tehnički opis prepreka

 

PREPREKA br. 1 – TRAJAN DECIJE

Trajan Decije (Gaj Mesije Kvint Trajan Decije)
Rođen oko 201. godine u Budaliji, blizu Sirmijuma (današnji Martinci kod Sremske Mitrovice). Vladao od 249. do 251. godine, kada je postao prvi rimski car koji je ubijen u bici.

Prepreka visine 2,4 m (seniori) i 1,6 m (juniori).

Prepreka se sastoji iz drvene barijere (ograde) koju je neophodno preći u trku, hvatanjem za vrh ograde i prebacivanjem trupa na drugu stranu, uz skok.

 

PREPREKA br. 2 – AURELIJAN

Aurelijan (Lucije Domicije)
Rođen u Sirmijumu 9. septembra 214. godine. Vladao je od 270. do 275. godine, kada ga je ubila pretorijanska garda na putu ka Maloj Aziji.

Prepreka koja se sastoji iz 3 prepreke koje se prelaze pretrčavanjem, a sastoje se od ravne grede, cik-cak grede i panjića koje sve treba preći redom (1. ravna greda, 2. cik-cak greda, 3. panjići). Cilj je da se ne upadne u vodu.

 

PREPREKA br. 3 – PROB

Prob (Marko Aurelije Prob Avgust)
Rođen u Sirmijumu 19. avgusta 232. godine. Vladao je od 276. do 282. godine. Kao i Aurelijana, ubila ga je njegova sopstvena vojska.

Prepreka koja se sastoji iz cevi kroz koju je potrebno provući se i iskočiti u bazen sa vodom. Cev je zatrpana zemljom i ima blagi nagib.

 

PREPREKA br. 4 – MAKSIMIJAN

Maksimijan (Marko Aurelije Valerije Maksimijan Herkulije Avgust)
Rođen blizu Sirmijuma oko 250. godine. Vladao je zajedno sa Dioklecijanom od 286. do 305. godine, kada je zajedno sa Dioklecijanom abdicirao. Na presto se vratio 310. godine, ali ga je zbacio legitimni vladar Konstantin I, posle čega je Maksimijan izvršio samoubistvo.

Standardna „pešadijska“ prepreka u formi platforme izdignute od zemlje, sa mrežom, koju je potrebno preći provlačenjem ispod mreže tehnikom puzanja, oslanjajući se na podlaktice i odgurivanjem kolenima i stopalima. Cilj je ne dodirnuti mrežu nijednim delom tela.

 

PREPREKA br. 5 – HOSTILIJAN

Hostilijan (Gaj Valens Hostilijan Mesije Kvint Avgust)
Rođen oko 230. godine u Sirmijumu (današnja Sremska Mitrovica). Bio je mlađi sin Trajana Decija, a vladao je samo par meseci pošto je mlad preminuo od kuge.

Prepreka sačinjena od mreže konopca (kargo mreža) koja je razapeta na konstrukciju u obliku slova A na visini od 3m (seniori), 2m (juniori), koju je neophodno preći i spustiti se na isti način na drugu stranu.

 

PREPREKA br. 6 – KONSTANCIJE

Konstancije II (Flavije Julije Konstancije Avgust)
Rođen je u Sirmijumu 7. avgusta 317. godine, kao drugi sin Konstantina Velikog. Vladao je sam od 350. do 360. godine, dok je pre toga, od 337. do 340. delio presto sa Konstantinom II i kasnije od 340. do 350. sa najmlađim bratom Konstansom.

Prepreka čini platforma sa šipkama postavljena iznad vode koja se prelazi viseći na rukama. Cilj je preći prepreku u što kraćem roku bez pada u vodu.

 

PREPREKA br. 7 – MAKSIMIN DAJA

Maksimin Daja (Gaj Valerije Galerije Maksimin Daja Avgust)
Rođen blizu Feliks Romulijane, kod današnjeg sela Šarkamen. Vladao je tokom građanskog rata koji je trajao od 311. do 313. godine, kada ga je pobedio Likinije I.

Prepreku čini klasična drvena klackalica koju je potrebno preći u trku.

 

PREPREKA br. 8 – GALERIJE

Galerije (Gaj Galerije Valeriji Maksimijan Avgust)
Rođen u Feliks Romulijani (Gamzigrad) oko 260. godine. Vladao je od 305. do 311. godine uz Konstancija, Severa, Konstantina i Likinija. Podigao je Feliks Romulijanu u blizini današnjeg Zaječara.

 

PREPREKA br. 9 – KVINTIL

Kvintil (Marko Aurelije Klaudije Kvintil Avgust)
Rođen u Sirmijumu oko 212. godine. Bio je rođeni brat Klaudija Gotskog i vladao je nekoliko meseci pre nego što je ubijen 270. godine

Prepreku čini barijera od plastova sena (u obliku valjka) koji su poređani u 4 (seniorski) i 3 reda. Prepreka se može preći individualno i grupno, uz pomoć drugih učesnika.

 

PREPREKA br. 10 – KLAUDIJE GOTSKI

Klaudije Gotski (Marko Aurelije Valerije Klaudije Avgust)
Rođen u Sirmijumu 10. maja 210. godine. Vladao je od 268. do 270. godine, kada je preminuo od kuge. Poznat je po egzekuciji Svetog Valentina.

Prepreku čine velike merdevine („King-Kong“ merdevine). Prepreka se može preći individualno i grupno, uz pomoć drugih učesnika.

 

PREPREKA br. 11 – KONSTANTIN I VELIKI

Konstantin I Veliki (Flavije Valerije Aurelije Konstantin Avgust)
Rođen u Nišu 27. februara 272. godine. Ostao je zapamćen kao najveći imperator potnog Rimskog carstva. Vladao je od 306. do 337. godine, a ostao je zapamćen po Milanskom ediktu donesenom 313. godine, čime je hrišćanstvo postalo zvanična vera carstva.

Prepreku čini veliko drveno vratilo, postavljeno na visini od 5m, sa lijanama od konopca, iznad rupe ispunjene vodom koju je neophodno preći iz trka tako što je potrebno zanjihati se i preskočiti vodu.

 

PREPREKA br. 12 – SEVER II

Sever II (Flavije Valerije Sever Avgust)
Rođen u Naisusu (današnji Niš). Vladao je od 306. do 307. godine, kada ga je Maksentije zarobio i primorao da izvrši samoubistvo.

Prepreka se sastoji od zemljanih rovova ispunjenih vodom, dubine od 60-150 cm (seniori, 4 rova) i dubine 50-70 cm (juniorski, 2 rova) kroz koje je neophodno proći (kroz svaki rov). Prepreka se može preći individualno i grupno, uz pomoć drugih učesnika.

 

PREPREKA br. 13 – VETRANION

Vetranion
Posle smrti Konstansa, Vetranion se našao u Sirmijumu. Sestra cara Konstancija II, avgusta Konstantina (kći Konstantina Velikog), zatražila od njega da se proglasi za cara. To je ovaj i učinio u Sirmijumu, 1. marta 350. godine.

Prepreka se sastoji iz dve platforme između kojih se nalazi rupa sa vodom, a povezuje ih razapet konopac preko koga učesnik treba da pređe okrenut leđima ka vodi. Za konopac je zakačen i rukama i nogama i prelazi ga unazad.

 

PREPREKA br. 14 – GRACIJAN

Gracijan (Flavije Gracijan Avgust)
Rođen u Sirmijumu 359. godine. Bio je car od 375. do 383. godine. U njegovo vreme hrišćanstvo je postalo dominantna vera u Carstvu. Pod Ambrozijevim uticajem, Gracijan je zabranio paganske kultove u Rimu i naredio je da se iz rimskog senata ukloni oltar boginje Pobede.

Prepreka se sastoji iz 2 objedinjene prepreke. Dve drvene platforme na visini od 3m (seniori), tj. 2 m (juniori) na koju je potrebno popeti se u trku, savladavanjem zakrivljenog elementa, a potom je potrebno spustiti se niz tobogan u veliki bazen sa vodom. Prepreka se može preći individualno i grupno, uz pomoć drugih učesnika.


PREPREKA br. 15 – LIKINIJE I

Likinije I (Gaj Valerije Likinijan Likinije Avgust)
Rođen oko 263. godine blizu Feliks Romulijane, vladao je zajedno sa Konstantinom velikim od 308. do 324. godine, kada ga je Konstantin zbacio i pogubio

Prepreka se sastoji iz 2 platforme – iznad vode – između kojih je razapet zip line sistem uz pomoć koga se prepreka prelazi.

 

 

DCIM100MEDIADJI_0046.JPG

DCIM100MEDIADJI_0043.JPG

DCIM100MEDIADJI_0040.JPG