Izveštaj posle prvog dana kampa u Austriji

Tinejdžeri iz Požarevca, Kostolca, Rečice, Bradarca, Bubušinca i Beograda, otputovali su 27.jula na međunarodni obrazovni kamp u austrijski grad Tuln – International Danube Camp 2019, u organizaciji Arheološkog parka Viminacijum, a u sklopu međunarodnog projekta “Danube Camps” iz programa ERASMUS +, čiji je partner Arheološki institut Beograd.
Prvog dana kampa tinejdžeri su imali priliku da upoznaju gradić Tuln, i zajednički sprovedu dve “misije”: “Misterija ostrva majmuna” i “Budite rimski arhitekta”. U naredne dve nedelje kampa, dani će im biti ispunjeni druženjem sa vršnjacima iz Austrije, Bugarske i Mađarske, a uz izvršavanje preostalih misija. One su osmišljene pažljivo tokom proteklih nekoliko meseci, zajednički od strane organizacije “International Cultural Communication” iz Beča kao koordinatora i sledećih partnera: Arheološki insititut Beograd, Institut za promociju mladih IT profesionalaca iz Austrije, Opština Donja Mitropolija iz Bugarske i Eszterházy Karoly Univerzitet iz Mađarske.
Ovo je prvi elektronski materijal koji su naši vodiči Marija Bura, Ivan Marijanović i Milan Milovanović, sa vodičima iz drugih država, a uz pomoć tinejdžera, pripremili kao mali izveštaj o svom dnevnom radu. Ovakvom kratkom publikacijom pod nazivom “International Danube Camps Newsletter”, obradovaće nas svaki dan nakon završetka uzbudljivih misija!

International Danube-Camp Newsletter 1.2019-07-283986678946655724184